vineri, 14 ianuarie 2011

Boicot si nu prea

Dupa cum se stie cica urmeaza un mare boicot al benzinariilor. Ca in zilele de 17-18-19 ianuarie sa nu se bage carburant de la nici o benzinarie. Si sa speram ca vor scadea preturile. Io stau ca prostu' si ma minunez de cata 'teligenta este in tara asta. Care e diferenta ca alimentez  in 16 sau in 20 cu 30 de litri in loc sa alimentez zilnic in 17-18-19 cu 10 litri? Fix nici una! Pentru ca pe aia de la benzinarie nu ii prea afecteaza. Ala e chiar multumit ca are si el 3 zile de respiro. Chiar daca nu e vorba doar de o persoana care nu alimenteaza. Ci de mai multi. Situatia tot nu se schimba. Se merge pe premisa ca scaderea vanzarii este nesemnificativa oricat ar creste pretul. Asta ca sa nu mai spunem ca preturile la combustibili aproape s-au dublat in ultimii doi ani. Pe cand salariile nu. Si nici barilul de petrol nu s-a dublat. Asta ca sa nu mai zicem ca pretul barilului a scazut de la 147 de dolari in 2008 la 90 de dolari anul asta. Pai atunci de ce e asa de scump carburantul? Pai sunt doua variante : sau ia statul din urma accizelor pe care le pune o carca de bani, sau vrednicii conducatori de lanturi petroliere se inteleg la preturi. Adica Gogule, creste tu azi pretul, si eu il cresc maine, merem asa vo 3-4 luni, dupa care cresc eu pretul si apoi il cresti tu. Ca sa nu se prinda prostu'. Pai ete ca s-a prins... Si ce e mai rau pentru ei e ca au inceput inspectorii ANAF sa ii caute putin pe la oua. Ramane de vazut cat de coruptibili is aia de inspecteaza. Metodele de protest ar fi:
1. Se protesteaza prin alimentarea cu picatura si platesti cu banul. Tot nu e o solutie. Ca in afara de faptul ca ii faci nervii praf la aluia de la casa de marcat... nu obtii nimic.
2. S-a mai vehiculat ideea ca sa boicotezi o anume benzinarie. Pai inainte sa te apuci ca berbecul sa boicotezi una tre sa stii care de unde cumpara. Ca sunt incurcate caile benzinariilor. Adica eu ca ala care fac combustibilu' il vand lu' X, Y, Z. Daca  X, Y si Z cumpara saptamanal combustibil de 100 de lei eu vand de 300 lei . Daca X nu mai cumpara, dar Y si Z cumpara de 150 de mai mult ca sa acopere cererea, eu tot de 300 de lei vand. Daca stii care de la care cumpara si la care vinde atunci poate reuseste ceva dar pe termen lung O luna doua. Nu pe 2-3 zile.
3. Asta ar fi cea mai buna dintre toate. Picuri in rezervor si mergi la casa sa platesti. Da' nu esti nesimtit sa platesti cu marunt. Ca nu e frumos sa iti bati joc de tanti de la casierie. Doar traim in era computerelor. Adica platesti cu cardu'. Asta ar fi i chestie. Ca se percepe o suma de X ron ( din cate stiu suma este intre 0.75 si 7.5 RON pe tranzactie) suma suportata de firma careia ii virezi bani din contul tau. Adica eu daca ma duc si picur de 0.5 ron motorina si platesc cu cardul... o cam ia in barba benzinaria. Ca din 0.5 RON tre sa plateasca la banca 0,7 RON pentru tranzactie. Deci cam ciuciu profit. Asta pana se prind de smecherie aia de la casa si baga o foaie scrisa cu pixu' "Nu mere plata cu cardu' ". Si apoi gata distractia.
Sa nu se inteleaga ca sunt de acord cu pretu' nesimtit pe care il au carburantii. Ca nici la mine nu se inmultesc banii ca virusurile si fungii aia de se distrug in proportie de 99.9% cu Domesto, asa peste noapte si nu ii culeg din copac.


Suma respectelor, Alydor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu